Beenmode

Op de mooiste dag van je leven moeten ook je kousen goed passen, je hele dag heb je namelijk tot in de puntjes geregeld en dan mag dit detail hoe onzichtbaar je beenmode ook is niet vergeten worden. Vooral bij een kortere trouwjurk zijn kousen een belangrijke eyecatcher.  voor bruidslingerie worden speciale bruidskousen aangeboden, vaak zijn de kleuren afgestemd op de variatie aan trouwjurken in ivoor, wit, huidskleur en champagne. Maar ook minder typische bruidskleuren zoals zwart en paars zijn tegenwoordig leverbaar.

Kousen op je bruiloft: kies je eigen stijl en passende kleur

iedere vrouw draagt graag kousen op haar bruiloft waarin zij kan stralen, de materialen van de kousen hebben namelijk een prachtige bijna betoverende glans en gemaakt van fijne en moderne materialen. Dankzij de toevoeging van Lycra wordt het draagcomfort van de bruidskousen verhoogd en worden kleine oneffenheden op je benen subtiel weggewerkt.

Draag je op je bruiloft open schoentjes? Dan is de kleur van je kousen nog belangrijker. want de schoenen passen bij je jurk en omdat jij het stalend middelpunt bent staat alles maar dan ook alles volop in de aandacht. Cremekleurige schoenen en spierwitte kousen zijn een no-go..  Dit zijn kleine details die je wel moet meenemen in de je voorbereidingen naar het huwelijk.

Jarretelles of hold ups?

Kousen draag je met jarretelles maar niet iedereen is even gecharmeerd of geduldig met het vastmaken van de kousen aan de kleine straps met het mini klemmetje. Voor deze dames zijn hold-ups een oplossing. Dankzij een band van huidvriendelijk siliconen blijven de kousen bovenaan het been plakken. Toch is dit tijdens het huwelijk niet helemaal ideaal. Zodra het warmer wordt en je lichaamstemperatuur daarop reageert door te zweten heb je de kans dat het siliconen ook gaat “zweten”  waardoor je kousen afzakken. een Jarretelle kan dan veel ongemak voorkomen.  De echte kousendraagster vervloekt mij nu want hold-ups draag je never-nooit niet met een jarretelgordel. Maar voor één keer in je leven (en dat is op je mooiste dag) mag je daar echt een uitzondering voor maken.

Smeer voordat je hold-up kousen aantrekt je benen NOOIT in met body-lotion of huidcremé. Je benen worden vettig en daardoor heeft het eerder genoemde siliconen geen effect.

Reserve paar

Ja, klinkt stom maar koop altijd twee paar bruidskousen, je wilt tenslotte niet voor schut lopen met een lader op je mooiste dag. Dus hup direct vervangen die kous als er een haaltje of een ladder in zit.  Wist je trouwens dat je kousen en panty’s het best met een paar katoenen handschoentjes aantrekt? Bij een goede bruidslingeriewinkel krijg je deze van het huis.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Heb je nooit eerder kousen gedragen? Oefen dan eerst een paar keer, het dragen van kousen is totaal iets anders dan het dragen van een panty, het gevoel is anders, het zit anders. Met andere woorden je moet er best wel aan wennen. Dus koop bij een warenhuis of bij de goed gesorteerde bruidslingerie winkel een paar goedkope kousen en ga eens er eens voor zitten en trekt een keertje kousen aan bij een avondje stappen. Je went er snel aan en ik heb van diverse klanten gehoord dat ze sinds het huwelijk alleen nog maar kousen dragen, het geeft een frisser gevoel bij het kruis en de manlief doet zowat alles voor je, bij de gedachte dat je kousen draagt. Je verhoogt er onbewust je sex-appeal mee.